Vind de beste deal voor jouw nieuwe smartphone

Ben jij van plan om een nieuwe telefoon aan te schaffen? Dat is natuurlijk een dure aankoop. Maar er zijn verschillende manieren om veel geld te besparen op deze flinke investering. Klinkt goed toch? Lees snel onderstaande tekst om er achter te komen hoe je dit doet.

Losse telefoon of abonnement?

Het eerste wat je goed moet bepalen is wat wil je nou eigenlijk? Hierin heb je verschillende opties. Je kunt gaan voor een losse smartphone, zonder abonnement dus. Maar je kunt ook kiezen voor een telefoon met abonnement. Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Bij een telefoon met abonnement heb je vaak dat je 2 jaar vast zit aan dit abonnement. Dit kan een nadeel zijn. Bij een losse telefoon heb je dat niet, je blijft vrij om te kiezen welk abonnement het beste bij jou past. Het nadeel van zo’n los toestel is dat het erg duur is in 1 keer. Je moet namelijk in 1 keer het hele bedrag betalen. En dat kan in het geval van de nieuwste Samsung oplopen tot boven de 1000 euro, dat is flink wat geld voor de meeste mensen.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een abonnement met toestel. De voordelen hiervan zijn dat je gelijk een data- en belbundel hebt die je aan jouw wensen kunt aanpassen en dat je een maandelijks bedrag betaalt om het toestel af te betalen. In dit geval betaal je dus bijvoorbeeld maandelijks 30 euro voor het toestel en 20 euro voor het abonnement. Hierdoor hoef je niet in 1 klap een flinke investering te doen, maar zit je dus wel een lange tijd vast aan deze maandelijkse kosten. Wanneer je deze keuze gemaakt hebt moet je natuurlijk nog bepalen welke telefoon je wil. Is de iPhone 12 wat voor jou? Of heb je meer interesse in een budget telefoon. Dit ligt volledig aan jouw voorkeuren en waar je het toestel voor wil gebruiken.

Vergelijken 

Weet je al welke telefoon je wil en of je een los toestel wil of een abonnement? Dan komt nu iets heel belangrijks. Ga verschillende smartphones vergelijken! Rustig maar, daarvoor hoef je niet alle bekende provider sites te openen om zo de beste prijs te vinden. Er zijn tegenwoordig speciale vergelijkingssites waar alle telefoons in een handig overzicht staan. Een populaire hiervan is dealmobiel.nl Op die website vind je binnen 2 minuten jouw beste telefoon, zowel met als zonder abonnement. Je kunt gemakkelijk filteren op jouw voorkeuren, het kiezen was nog nooit zo makkelijk.

Geef een reactie