Ontdek een nieuwe plek op stedentrip

Je kunt de hele wereld rondreizen op zoek naar de mooiste plekken op aarde, maar blijf eens wat dichter bij huis! Europa heeft zoveel te bieden qua architectuur, cultuur, uitgaan en sfeer dat een stedentrip naar één van de Europese steden zo is geboekt. Het voordeel is dat je het gemakkelijk zo kort of lang kunt maken als je wilt. Je kunt op vrijdag een paar uur eerder vrij nemen en op dinsdag weer op je werk zijn, want met het vliegtuig ben je bijna overal binnen één of twee uur! Met een midweek kun je de leukste kanten van de kleinere Europese steden prima ontdekken en met een week of langer ben je al bijna een echte Parisienne, Berliner of Milanees.

Een stedentrip is superleuk om te maken met zijn tweeën, met je kinderen of gewoon lekker alleen. Je kunt van tevoren een heel tijdschema met bezienswaardigheden uittekenen of je kunt wel zien waar je terechtkomt, zonder al te veel vooraf gemaakte plannen.

Top 10 leukste steden voor een stedentrip

Maar wat is nu echt de allerleukste stad voor een stedentrip? Volgens deze lijst is dat toch echt the Big Apple, oftewel de stad New York in de Verenigde Staten. De rest van de top 10 zijn de mooiste, rijkste en meest sfeervolle Europese steden en letterlijk alle uithoeken van ons continent zijn hierin vertegenwoordigd!

Laat je je verleiden door New York, dan adviseren wij er wel minstens een week voor uit te trekken. Deze gigantische stad is het kloppend hart van de Amerikaanse cultuur en ademt Noord-Amerikaanse historie. Er is zoveel te zien, te doen en te beleven dat je het met een paar dagen niet gaat redden.

Voor ieder wat wils in Europa

De Europese steden zijn wat dat betreft wat toegankelijker. Natuurlijk, Parijs, Londen en Rome hebben zeker dat internationale elan dat de kosmopoliet New York ook heeft. In de Deense hoofdstad Kopenhagen of in het IJslandse Reykjavik vind je juist weer bijna dorpse gezelligheidsgevoel waar New York alleen maar van kan dromen.

In Europa kan iedere smaak, behoefte en wens wel worden vervuld. Bevalt het in de stad van je keus toch niet zo goed? Dan ga je de volgende keer gewoon naar één van de andere prachtige steden die ons continent rijk is!

Geef een reactie