Online pennen ontwerpen

Ben je op zoek naar een manier om pennen te laten bedrukken met bijvoorbeeld je bedrijfsnaam of logo? Je kunt daarvoor op bezoek gaan bij een drukkerij in de buurt, maar tegenwoordig zijn er online nog veel meer mogelijkheden. Zo hoef je je huis niet eens meer uit om een bestelling voor pennen te plaatsen. En het inschakelen van een ontwerper? Dan kan, maar hoeft tegenwoordig ook niet meer. Online drukkerijen werken meestal met standaard specificaties en werkdocumenten. Deze kun je gebruiken om zelf je pennen te ontwerpen. Pennen ontwerpen was dus nog nooit zo makkelijk!

Werken met een werktekening

Om te voorkomen dat je ontwerpt dat uiteindelijk niet gedrukt kan worden, is het handig om te werken aan de hand van een werktekening. Op dit werkdocument staan bijvoorbeeld de maten en kleuren vermeld waarin de pennen geleverd kunnen worden. Het document kan er op het eerste gezicht ingewikkeld uitzien, met al die getallen. Het is echter de moeite waard om deze goed te bestuderen, want uiteindelijk is de logica erachter snel te vinden. Blijf je moeite houden met het lezen van de aanwijzingen op de werktekening? Dan kun je je vragen stellen bij de klantenservice. Blijft het dan toch nog ingewikkeld? Dan kun je ook besluiten om een ontwerper in te schakelen. Dit kan vaak ook via de online drukkerij. Zo weet je zeker dat het ontwerpproces goed verloopt en het eindresultaat wordt zoals jij graag wilt.

Verschillende bedrukkingen pennen

Pennen zijn er in verschillende soorten, prijzen en maten. Dat maakt dat er op dit gebied best wat te kiezen valt. Bedenk van tevoren goed waarvoor je de pennen wilt inzetten en wat je wilt uitstralen. Richt je je met je bedrijf bijvoorbeeld op hogere inkomens? Dan is kwaliteit belangrijk, ook in de marketingmiddelen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om het logo niet op de pennen te laten drukken, maar er in te laten graveren. Dit geeft een luxe uitstraling. Gaat het om pennen voor een sportclub? Dan is een luxe uitstraling vaak minder belangrijk. De doelgroep waaraan de pennen uitgedeeld kunnen worden is dan ook een stuk groter. Een goedkopere versie kan dan een betere keuze zijn. Overigens hangt een en ander natuurlijk ook af van je budget. Je kunt mooie wensen hebben, maar deze moeten wel binnen het budget passen.

Voordelen online laten drukken

Kiezen voor een online drukker zoals ZoGedrukt brengt voordelen met zich mee. Niet alleen kun je vanuit huis het hele ontwerp- en drukproces regelen, ook de klantenservice is vaak prima op orde. Je hebt dan misschien geen face-to-face contact, maar kan wel in gesprek als je vragen of opmerkingen hebt. Dit maakt het hele proces makkelijker en daardoor ook bereikbaar voor mensen die zelf weinig verstand hebben van drukwerk. Dus, waar wacht je nog op? Start vandaag nog met het ontwerpen van je eigen pen of brochure. Voor je het weet wordt de bestelling bij je thuis afgeleverd!

Geef een reactie