Waar moet ik op letten bij het kopen van een drone?

Wanneer je voor het eerst een drone wilt gaan kopen zal je eerst moeten vaststellen wat je ambities zijn. Wat wil je met het op afstand bestuurbare toestel gaan doen? De mogelijkheden zijn namelijk heel breed. Het begint al met de afmetingen van de verschillende drones. Belangrijk is het feit dat hoe groter het toestel is, des te meer ruimte is er nodig om te vliegen. Binnen vliegen is eigenlijk alleen mogelijk met de allerkleinste drones en een Mini Drone is daarvoor soms al te groot. Of je zou de beschikking moeten hebben tot een hal.

Racen met de drone

Terugkomend op het vliegen binnen een hal, we zien wel dat zoiets gedaan wordt met Race Drones. Wil je jouw sportieve kwaliteiten als piloot meten met een tegenstander dan ga je voor dit type drone. Er kan een parcours uitgezet worden dat zo snel mogelijk afgelegd wordt. Het vertoont overeenkomsten met het racen met auto’s maar dan met een extra dimensie. Let op de technische specificaties van deze drones wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook Augmented Reality Drones waarbij het parcours virtueel is.

Foto en video met drones

Gaat het om het maken van mooie of functionele foto- en video-opnamen dan is de camera een belangrijk onderdeel van het gewenste toestel. In de categorie drones met camera zien we modellen met een ingebouwde camera en anderen met een onder hangende camera. Let daarbij altijd goed op dat ook de omschrijving van de camera, zoals de resolutie en het aantal opnamen, aansluit bij het doel wat je voor ogen hebt. Tegenwoordig zijn veel drones uitgerust met een camera die vooral gebruikt wordt ter ondersteuning en beleving van het vliegen. Mooie opnames vragen soms voor een andere specificaties.

Drones met GPS

Wil je exacte controle houden over de positie van de drone dan is goed om op te letten of het toestel is uitgevoerd met GPS. Door dit systeem, dat bekend is uit de navigatiesystemen in auto’s, is het ook mogelijk om de drone automatisch te laten terugkeren naar de startpositie. Altijd makkelijk als de verbinding gestoord wordt tussen de controller en de drone. Er zijn zelfs drones die deze GPS combineren met Glonass zodat er altijd een positie signaal beschikbaar is. Let daarop bij de omschrijvingen van de verschillende drones met GPS.

Vergelijk de mogelijkheden

Het komt er dus op neer dat je als koper van een drone goed op moet letten of het toestel past bij de verwachtingen die je hebt. Afhankelijk wat je met het Unmanned Aerial Vehicle, of UAV, wilt gaan doen zal het aan bepaalde eisen moeten voldoen. Zoek bij drone winkels naar de verschillende categorieën, kies het gewenste type en let dan goed op de technische specificaties en vergelijk de modellen. Daarbij is het ook belangrijk welk budget beschikbaar is. Voor elke portemonnee is er een drone zodat deze fascinerende hobby voor eenieder binnen bereik is.

Geef een reactie