Marathon Berlijn

Berlijn, een stad met ontzettend veel geschiedenis, een bruisend uitgaansleven en een marathon. Hier vind je bezienswaardigheden als Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor, de Fernsehturm en de Reichstag. De allereerste marathon werd hier georganiseerd in 1974, nog vóór de val van de Berlijnse muur. De stad staat bekend om de vele clubs met elektronische muziek, veel cultuur en fijne restaurants. Erg leuk om te combineren met een uitdagende marathon.

Marathon van Berlijn

De route van marathon van Berlijn brengt je langs allerlei belangrijke bezienswaardigheden. Naast het genieten van de sfeer kun je dus ook genieten van alles wat er te zien is. Je komt onder andere langs de Reichstag, Rathaus Schönenberg, Staatsoper en de Berliner Dom. De marathon start op 29 september om 09.00 uur ’s ochtends. De temperatuur eind september ligt tussen de 10 en 15 graden. De verzorging is tijdens de loop goed geregeld met elke 5 kilometer water, fruit en sportdranken.

De reis

Als je een arrangement boekt bij Loopreizen.nl voor de marathon in Berlijn, zitten er een aantal dingen bij de prijs inbegrepen. Het verblijf in 3-sterrenhotel Intercity Ostbahnhof bijvoorbeeld. Je kunt hier gebruik maken van het dagelijkse ontbijtbuffet en de kamers zijn geluiddicht. Ideaal dus voor een goede nachtrust. Het vervoer naar Berlijn moet wel zelf geregeld worden. Ook voor supporters is het mogelijk deze reis te boeken, maar dan zonder startbewijs. Op vrijdag 27 september word je verwacht in het hotel. Deze dag kun je meteen je startbewijs ophalen. Op zaterdag 28 september wordt er een Breakfast Run georganiseerd. Deze run van zes kilometer begint bij Schloss Charlottenburg tot aan het Olympisch stadion. De rest van de dag kun je de stad ontdekken. De marathon is op 29 september, waar je maximaal zes uur en 15 minuten de tijd voor hebt. Na afloop krijg je een medaille en heb je de rest van de dag om de stad in te gaan. Op maandag 30 september check je weer uit in het hotel. Een leuke optie dus voor een reis en meedoen aan de Berlijn marathon.

Geef een reactie