Kiezen voor een bamboe rolgordijn

Als het om zonwering gaat heb je keuze uit een breed scala aan mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een terrasoverkapping, een zonneluifel of een parasol. Maar heb je wel eens aan een bamboe rolgordijn gedacht? Een bamboe rolgordijn is perfect als je wilt regelen hoeveel zonlicht naar binnen kan schijnen. Daarnaast worden de gordijnen vaak gebruikt ter decoratie. Doordat je veel keuze hebt op het gebied van bamboe rolgordijnen, kun je voor elke tuin een mooie variant vinden.

Wat zijn de kenmerken van een bamboe rolgordijn?

De bamboe rolgordijnen werken net zoals gewone rolgordijnen. Het verschil is dat deze rolgordijnen bijna volledig van bamboe zijn gemaakt. Je hebt keuze uit diverse soorten bamboe gordijnen. Het grootste verschil zit in de kleur van de bamboestokken en in de stijl van de gordijnen. De rustieke gordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder in een lichte, neutrale tint, in het rood en in het bruin. Je kan daardoor eenvoudig een kleur uitkiezen die bij jouw smaak past. Bij deze rolgordijnen heb je keuze uit varianten met onopvallende touwtjes of juist met gekleurde touwtjes. De bamboe wordt dan bij elkaar gehouden door bijvoorbeeld groene, blauwe en witte touwtjes. Dit zorgt voor vrolijke en kleurrijke details. Houd je meer van moderne bamboe rolgordijnen? Dan kun je voor een donker bamboe rolgordijn kiezen. Dankzij de neutrale kleur past dit gordijn goed in vrijwel elk interieur. De bamboe rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen zodat er voor elk raam een passende variant verkrijgbaar is.

Het ophangen van een bamboe rolgordijn

Voor het ophangen van de bamboe rolgordijnen heb je geen hulp van een professional nodig. Je kan ze namelijk eenvoudig zelf ophangen. De bamboe rolgordijnen zijn al voorzien van ophanghaakjes. Het enige dat jij hoeft te doen is spijkers op de juiste plek in de muur slaan. Hiervoor leg je het bamboe rolgordijn tegen de muur aan en je geeft met een potlood aan waar de spijkers moeten komen. Vervolgens kun je de spijkers op deze plekken in de muur timmeren en het rolgordijn aan de spijkers hangen. Je kan het gordijn nu gebruiken.

Hoe kun je een bamboe rolgordijn toepassen?

Een bamboe rolgordijn kan je op diverse manieren toepassen. Je kan de bamboe rolgordijnen bijvoorbeeld in je huis gebruiken als zonwering. Ze zijn eenvoudig te bevestigen aan de bovenkant van de ramen. Doordat je het rolgordijn handmatig oprolt kun je fel zonlicht blokkeren, terwijl er toch genoeg licht naar binnen komt. Je kan de bamboe rolgordijnen ook gebruiken in de tuin. Heb je een terrasoverkapping? Dan kun je deze rolgordijnen bevestigen aan de kanten die open zijn. Zo kun je meer privacy creƫren als je daar behoefte aan hebt. Ook kun je fel zonlicht tegenhouden. Je zou er tevens voor kunnen kiezen om de bamboe rolgordijnen op te hangen in een schuur met ramen of in een tuinhuisje. Je kan de gordijnen vrijwel overal gebruiken doordat ze makkelijk te bevestigen zijn. Een bamboe rolgordijn is niet alleen praktisch, maar het zorgt tevens voor een gezellige sfeer in de tuin. Bamboe heeft een natuurlijke uitstraling in tegenstelling tot standaard rolgordijnen. Dit is dus ideaal als jij van een wilde tuin of van een tuin met veel planten houdt. Daarnaast past het qua stijl mooi bij een tuin met Aziatische invloeden. Natuurlijk kun je de bamboe rolgordijnen toepassen in elk huis en elke tuin als ze bij jouw smaak passen.

Geef een reactie