Is een goedkope sim only geschikt voor mij?

Als je al een telefoon hebt, is de kans groot dat je voor sim only kiest: je toestel werkt nog prima en je wilt niet veel bijbetalen. Hierdoor kom je voordeliger uit en bespaar je geld. Kijkend naar sim only abonnementen, valt echter ook op dat er verschillen zijn en dat er meerdere keuzes mogelijk zijn wanneer het aankomt op sim only. Een van deze mogelijkheden is het kiezen voor een goedkoop sim only abonnement. Is dit iets voor jou? In dit artikel lees je meer over goedkope abonnementen en of ze geschikt voor jou zijn!

Waarom een goedkoop abonnement?

De belangrijkste reden om voor een goedkoop sim only abonnement te kiezen, is natuurlijk omdat je hiermee geld bespaart. Je betaalt namelijk een maandelijks bedrag wat voor jou relatief laag is. 

 

Natuurlijk is ‘goedkoop’ wel relatief. Voor de een is 10 euro per maand goedkoop, terwijl de ander abonnementen van maximaal 6 euro per maand goedkoop is. Uiteindelijk dien je dit dan daarom ook voor jezelf te bepalen. Als je een sim only wilt afsluiten, wat vind je dan een goedkoop maandelijks bedrag? Het hangt er namelijk ook van af hoe je wilt dat je bundel eruit ziet. Misschien vind jij 8 euro goedkoop, omdat je hiervoor 2,5 GB internet en 200 belminuten & sms’jes ontvangt. Voor een dergelijke bundel kan jij die 8 euro dan goedkoop vinden. Een ander kan echter behoefte hebben aan maximaal 1 GB internet en 200 belminuten & sms’jes. Voor hem of haar is 6 euro dan een goedkoop maandelijks bedrag.

 

Het is om die reden verstandig om altijd sim only abonnementen te vergelijken. Daardoor is het mogelijk om eenvoudig het goedkoopste sim only abonnement voor jezelf te vinden.

Hoe kom je goedkoper uit bij het afsluiten van een sim only abonnement?

Hoewel het mogelijk is dat je al voor een goedkope sim only hebt gekozen, zijn er vaak nog wel manieren om wat goedkoper uit te komen. Deze manieren zijn:

 

  • Kiezen voor een sim only abonnement van twee jaar. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn, 1-jarige contracten en 2-jarige contracten. Natuurlijk wilt een provider dat je zo lang mogelijk klant blijft. Daarom maken ze tweejarige abonnementen goedkoper. Hier kun je dus voor kiezen als je voordeliger wilt uitkomen.
  • Bel je niet veel? Sommigen kiezen standaard voor onbeperkt bellen & sms’en (of dit staat al zo ingesteld), terwijl ze hier niet eens echt gebruik van maken. Bel en sms je niet zo veel, kies dan voor een bundel met bijvoorbeeld 200 belminuten & sms’jes en kom goedkoper uit.
  • Kies voor een provider met geen eigen netwerk. Doordat deze aanbieders, ook wel virtuele providers of MVNO’s genoemd, geen eigen netwerk hebben, zijn hun kosten lager. Hierdoor kunnen ze goedkopere abonnementen aanbieden.

Geef een reactie