De voordelen van goed wifi bij jou op kantoor

Nieuwe ontwikkelingen in de informatietechnologie hebben nog weleens een significante invloed op hoe we zaken doen. Een technologische ontwikkeling, die grote veranderingen heeft veroorzaakt en dat nog altijd doet, is wifi. Dat komt omdat het grote voordelen biedt. Daarover gaat dit artikel. We richten ons daarbij in het bijzonder op het access point, het MKB en een vooraanstaande fabrikant daarvan, namelijk Ruckus. Maar eerst een paar woorden over wifi.

Wat is wifi

Dat wifi voor draadloze datacommunicatie is, zal waarschijnlijk wel bekend zijn. Al vele jaren terug werden in bedrijven lokale netwerken aangelegd, bestaande uit apparatuur en kabels. Het bekabelen kost veel geld en soms zijn bepaalde plekken moeilijk of niet te bereiken. De datacommunicatie moest draadloos kunnen en dus kwam wifi.

Waarom is wifi nuttig

Met een apparaat dat wifi heeft, kan via een wifi netwerk gegevens uitwisselen. Dat kan zijn voor chatten, mailen, videobeelden bekijken, het web opgaan en als de andere partij dezelfde app op zijn smartphone heeft, ook gratis telefoneren. Er zijn apps die groepsgesprekken met bewegende beelden mogelijk maken. Je kunt met een apparaat met wifi veel meer doen dan vroeger, inclusief bewegend. Dat betekent een betere efficiëntie en effectiviteit. Al pratende kan je bijvoorbeeld ter illustratie een tekening opsturen. Met name voor een bedrijf is het gewenst dat er een goed wifi netwerk is. Dat wil zeggen betrouwbaar, veilig, overal in het bedrijf bereikbaar en voldoende capaciteit voor alle slimme dingen die je ermee wilt doen.

 

Toegangspunten

 

Wat een wifi netwerk anders maakt dan de netwerken van vroeger, is met name het toegangspunt, ook wel aangeduid met access point. De toegangspunten maken de wifi communicatie mogelijk. Achter een access point verloopt de communicatie via kabels. De bereikbaarheid realiseren we door een toereikende distributie van toegangspunten. Die toegangspunten dienen een goede beveiliging te bieden. Verder zijn de capaciteiten en overdrachtssnelheden van groot belang.

Ruckus

Zoals gezegd, is de betrouwbaarheid van een netwerk van groot belang. Ruckus maakt netwerkapparatuur van bewezen hoge kwaliteit. Desalniettemin kan er wel eens een storing optreden, bijvoorbeeld omdat ergens een kabel losraakt. Dan wil je dat zo snel mogelijk weten, en vervolgens het probleem lokaliseren en verhelpen. Daarvoor, en ook voor het identificeren van knelpunten, is een goed netwerkmanagementsysteem nodig. Deze fabrikant biedt dat met zijn apparatuur.

Kijk voor meer informatie over wifi op Alcadis.nl 

Geef een reactie