7 Tips voor het kopen van een nieuwe Telefoon

India is de op een na grootste smartphonemarkt ter wereld, en groeit nog steeds met bijna 30% per jaar. Het enorme aantal keuzes kan je vaak in verwarring brengen. Een beslissing nemen wordt dan een urenlange zoektocht op het internet naar verschillende functies en aanbiedingen.

Om je te helpen bij jouwbeslissing, volgen hier enkele handige tips van Fabmagazine over factoren waarmee je rekening moet houden:

Batterij

Ben je het type gebruiker dat waarschijnlijk meerdere apps tegelijk open heeft staan? Zie je zichzelf vaak video-streaming apps gebruiken of games spelen? Zwaar online gebruik heeft de neiging batterijen sneller leeg te maken. Als je tot deze categorie gebruikers behoort, is het beter om te gaan voor een telefoon met een batterij die lang meegaat.

Geheugen

Telefoons hebben twee soorten geheugen – Random Access Memory (RAM) en Read Only Memory (ROM). RAM bepaalt samen met de processor van jouw telefoon de snelheid van de telefoon en het bedieningsgemak. ROM is wat de meeste mensen opslaggeheugen noemen. Dit is het geheugen dat wordt gebruikt om het OS, apps en alle video’s, foto’s en liedjes die je op de telefoon wilt opslaan op te slaan.

Daarom is het logisch dat telefoons met een hoger RAM-geheugen sneller zijn en telefoons met een hoger ROM-geheugen meer opslagruimte hebben. Zo kan je bijvoorbeeld sneller een mannenblog openen. Een gemiddelde gebruiker zou tevreden moeten zijn met 2 GB RAM en 16 GB ROM. Maar als je een zware gebruiker bent, ga dan voor een telefoon met ten minste 3-4 GB RAM en 64 GB ROM. Om je ROM uit te breiden kun je ook een micro SD geheugenkaart gebruiken, maar vergeet niet dat apps die worden opgeslagen en uitgevoerd vanaf geheugenkaarten langzamer zijn.

Camera

Er is veel hype rond de ingebouwde camera’s op telefoons met merken die elkaar proberen te overtreffen door meer megapixels aan te bieden. Laat je niet voor de gek houden. Een camera met meer megapixels leidt op zichzelf niet tot betere beelden. Naast megapixels zijn foto’s van goede kwaliteit afhankelijk van factoren zoals ISO-niveaus, diafragma en de snelheid van de autofocus. Als je waarschijnlijk veel foto’s zult maken, ga dan voor een telefoon met een camera van 12 of 16 MP met een diafragma van f/2.0 of lager, voor goede resultaten, zelfs bij weinig licht. Als je de camera waarschijnlijk niet intensief zult gebruiken, is een telefoon met een camera van 8-12 MP en een diafragma van f/2.2 prima voor u.

Processor

Net als bij smartphonecamera’s is er veel hype over processors met jargons als quadcore, octa core, Snapdragon, MediaTek enzovoort. Hier is een eenvoudige vuistregel. Kijk naar de verwerkingssnelheid die wordt uitgedrukt in termen van GigaHertz (GHz). Hoe hoger de snelheid, hoe sneller de processor. Als je veel foto’s/video’s gaat bewerken of online games gaat spelen en video’s gaat streamen, kies dan voor een snellere processor.

Beeldscherm

Een telefoon met een 5,5 – 6-inch HD- of QHD-display is meestal een ideale optie. Hiermee kun je genieten van een rijke media-ervaring terwijl je het toestel gemakkelijk kunt meenemen in je zak of tas.

Besturingssysteem

Er zijn slechts twee besturingssystemen (OS) om uit te kiezen – Android of iOS. Als je kiest voor iOS, dan kies je standaard voor een Apple iPhone. Alle andere smartphonemakers werken op het Android OS. Maar ook dit komt in een verwarrende reeks van namen en versies. Vaak wordt het Android OS door fabrikanten getweaked om functies toe te voegen, wat ook kan resulteren in bloatware, waardoor de telefoon trager wordt. Probeer de telefoon dus eerst uit voordat je een beslissing neemt.

Kosten

Zoals eerder vermeld, zijn smartphones verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het is duidelijk dat de prijzen stijgen naarmate je hoger in de waardeketen komt in termen van processorsnelheden, geheugen, camera en scherm.

 

Geef een reactie