Verschillende Air Optix lenzen

De Air Optix contactlenzen van Alcon combineren de meest geavanceerde technologieën om je ogen optimaal te beschermen en tegelijkertijd te hydrateren. Bovendien bieden Air Optix lenzen een zeer comfortabele draagervaring. Alcon biedt Air Optix lenzen voor elke levensstijl en elke behoefte. Hieronder bespreken we de 6 verschillende Air Optix lenzen die er verkrijgbaar zijn.

Air Optix Aqua

De meest veelvoorkomende klacht die we horen van mensen die zachte contactlenzen dragen? Droge ogen! Als je ’s ochtends je lenzen indoet heb je meestal nergens last van. Maar in de loop van de dag worden je ogen geleidelijk aan steeds droger, waardoor je last krijgt van irritaties en minder goed gaat zien. Air Optix Aqua maandlenzen zijn vervaardigd uit geavanceerde lensmaterialen die zorgen dat de lenzen tot wel 5 keer meer zuurstof doorlaten dan gewone zachte contactlenzen. Het innovatieve Aqua Moisture systeem zorgt ervoor dat je van een optimaal comfort geniet, hoe lang je dag ook duurt.

Air Optix plus HydraGlide

Air Optix plus HydraGlide contactlenzen voegen een nieuwe dimensie aan de Air Optix collectie toe. De HydraGlide Moisture Matrix technologie, die speciaal is ontwikkeld voor silicone hydrogel lenzen, zorgt voor een nog betere hydratatie van het lensoppervlak. De hele dag lang! Daardoor zitten de lenzen nog comfortabeler, en hoef je je nooit meer zorgen te maken om droge of geïrriteerde ogen. De perfecte oplossing voor bijvoorbeeld lensdragers die de hele dag achter de computer werken.

Air Optix for Astigmatism

Astigmatisme is een veel voorkomende oogaandoening waarbij het hoornvlies een afwijkende kromming heeft. Dit zorgt ervoor dat je wazig ziet. Gelukkig is dit met de juiste contactlens eenvoudig te corrigeren. Air Optix for Astigmatism maandlenzen zijn voorzien van het Aqua Moisture systeem dat de hele dag voor een ongekend comfort zorgt. Daarbij laten deze contactlenzen tot wel 5 keer meer zuurstof door dan traditionele zachte contactlenzen. Daardoor worden je ogen optimaal beschermd tegen irritaties en droge, rode ogen.

Air Optix Aqua Multifocal

Bijna alle mensen worden op een gegeven moment geconfronteerd met symptomen als een wazig zicht bij het lezen, hoofdpijn, turen en vermoeide ogen. Taken die voorheen nog heel vanzelfsprekend waren (met je smartphone bezig zijn, een boek lezen of de computer gebruiken) leveren je ineens problemen op. En dan betrap je jezelf erop dat je je leesmateriaal op armlengte houdt om de pagina duidelijk te kunnen zien; het bekende verschijnsel bij presbyopie, oftewel ouderdomsverziendheid. Maar maak je geen zorgen: als je de diagnose eenmaal gehad hebt is presbyopie zeer goed te corrigeren. Ook met contactlenzen! Het unieke precisie-profiel van de Air Optix Aqua Multifocal contactlenzen zorgt dat er verschillende sterktes in de lens kunnen verweekt, waardoor je op alle afstanden een helder zicht hebt. De overgang tussen de afstanden gaat heel soepel, en je profiteert van een optimaal draagcomfort.

Air Optix Night & Day Aqua

We weten dat we onze contactlenzen uit moeten doen voordat we gaan slapen, maar dat lukt niet iedereen even goed. Als je het type bent dat ’s avonds voor de televisie in slaap valt met je lenzen in, te vaak vergeet om ze uit te doen, of zeer lange of onregelmatige nacht- of wisseldiensten hebt, dan is het belangrijk om dit bij je opticien aan te geven. Als hij of zij constateert dat gewone contactlenzen niet geschikt zijn voor jouw levensstijl, dan bieden Air Optix Night & Day Aqua uitkomst. Deze zachte contactlenzen zijn speciaal ontwikkeld om dag en nacht te dragen, tot 30 dagen lang. De uiterst comfortabele en zuurstofdoorlatende Air Optix Night & Day Aqua contactlenzen zorgen dat je altijd scherp ziet als je wakker wordt, overal en altijd.

Air Optix Colors

Kleurlenzen op sterkte waren voorheen nauwelijks verkrijgbaar, tot de grote teleurstelling van mensen met ver- en bijziendheid. Gelukkig kan tegenwoordig bijna iedereen kleurlenzen dragen. Met Air Optix Colors biedt Alcon comfortabele, hoog zuurstofdoorlatende contactlenzen op sterkte waarmee je je natuurlijke oogkleur kunt accentueren of een subtiele verandering kunt realiseren. Je hebt de keuze uit 9 schitterende kleuren: Honey, Green, Blue, Grey, Brown, Pure Hazel, Gemstone Green, Brilliant Blue en Sterling Grey. Wel moet je er rekening mee houden dat het uiteindelijke kleurresultaat door je eigen oogkleur wordt beïnvloed. Air Optix Colors contactlenzen zijn verkrijgbaar met een correctie van -8 tot en met +6.

Geef een reactie