Schone vloeren zonder bleke strepen

Uw vloer reinigen lijkt zo simpel. Waarom krijgt u dan nooit het gewenste resultaat, zonder bleke strepen? Wel, dat is in de eerste plaats een kwestie van het juiste schoonmaakmiddel gebruiken! In dit artikel geven we een aantal handige tips waarmee u mooie schone vloeren zonder bleke strepen kunt krijgen.

#1. Zorg dat uw vloer vrij is van vuil en stof

Voor een schone en streeploze vloer is het belangrijk om voor het dweilen eerst goed te stofzuigen. Vergeet daarbij niet eventuele naden tussen de vloerplanken en de plinten. Als u in plaats van een stofzuiger een bezem gebruikt, zorg dan in ieder geval voor een bezem met zachte haren. Bezems met harde, stugge haren kunnen de toplaag van de vloer beschadigen!

#2. Gebruik de juiste dweil

Voor het dweilen van uw vloer kunt u het beste een microvezel doekje of een microvezel vlakmop gebruiken. Een voordeel van microvezel doekjes is dat ze op hoge temperaturen gewassen kunnen worden en keer op keer opnieuw kunnen worden gebruikt. Daarbij laten microvezel doekjes veel minder vocht op de vloer achter dan bijvoorbeeld katoenen doeken. Hierdoor heeft u dus al aanzienlijk minder last van streepvorming.

#3. Kies het juiste schoonmaakmiddel

Het juiste schoonmaakmiddel is afhankelijk van wat voor vloer u heeft, maar het is altijd raadzaam om chemische, agressieve schoonmaakmiddelen, azijn en ammoniak te vermijden; deze zijn niet alleen slecht voor uw vloer en voor het milieu, maar kunnen ook gevaarlijk zijn voor huisdieren. De resten die deze middelen achterlaten kunnen bijvoorbeeld op de poten en vacht van uw kat terecht komen, die het spul binnenkrijgt als hij zichzelf wast. Met alle gevolgen van dien! Met een 100% plantaardige zeep zit u in principe altijd goed. Een aanrader is Carolin zeep. Hiermee kunt u vrijwel elke vloer mooi schoon krijgen, zonder dat er strepen achterblijven.

#4. Volg de gebruiksaanwijzing van het product op

Lees voor gebruik van schoonmaakmiddelen altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zowel te veel als te weinig schoonmaakmiddel kan voor strepen zorgen. Carolin Zeep werkt het beste met 1 dop per 5 liter water, dus probeer dit dan ook aan te houden. Op die manier bent u verzekerd van een prachtig schone en streeploze vloer!

#5. Dweil niet te nat

Zorg dat u de dweil na het nat maken goed uitwringt; een kletsnatte dweil levert geen mooie resultaten op! Met name bij houten vloeren is het heel belangrijk om de dweil zoveel mogelijk uit te wringen. Het overtollige water kan namelijk snel in de vloer trekken, waardoor de planken krom kunnen trekken. Ook kunnen er lelijke vlekken ontstaan, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

#6. Vervang tijdig het dweilwater

Is het dweilwater troebel, gooi de emmer dan leeg en laat een nieuwe vollopen. Uw vloer dweilen met vies dweilwater heeft vrij weinig zin! Bij een zeer vuile vloer is het ook een idee om een tweede emmer te gebruiken waar u de vuile dweil in kunt ‘voorspoelen.’

Geef een reactie