Aandachtspunten bij het kopen van een kleurenprinter

Wanneer u een kleurenprinter aan wilt schaffen, dan koopt u natuurlijk niet zomaar de eerste de beste printer die u tegenkomt. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren over de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft, en dat u een redelijk beeld heeft van wat u gaat printen, hoe vaak en in welke hoeveelheden. Op die manier kunt u een weloverwogen keuze maken. In dit artikel bespreken we een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een kleurenprinter.

Laserprinter of inkjetprinter?

De meeste consumenten hoeven slechts af en toe te printen en hebben thuis een inkjetprinter staan. Moet u voornamelijk foto’s printen? Dan is een inkjetprinter het meest geschikt. Deze printen door de vloeibare inkt namelijk mooiere foto’s dan laserprinters. Een inkjetprinter is ook aan te raden wanneer u relatief weinig moet printen, maar de prints wel in kleur moeten zijn. Inkjetprinters zijn zeer goedkoop in aanschaf (vanaf €40) en maken mooie kleurenprints, maar ze verbruiken vaak erg veel inkt en de cartridges zijn prijzig. De kosten kunnen dan ook snel oplopen wanneer er regelmatig geprint moet worden. Moet u veel en vaak printen? Dan bent u met een laserprinter doorgaans het voordeligst uit. Laserprinters zijn wat duurder in aanschaf, maar vele malen goedkoper in gebruik. Daarbij bieden ze meer mogelijkheden op het gebied van productiviteit en efficiëntie. Voor zakelijk gebruik wordt dan ook vrijwel altijd voor een laserprinter gekozen.

Ook scannen en kopiëren?

Wilt u uw kleurenprinter ook kunnen gebruiken om documenten te scannen en te kopiëren? Kies dan voor een all-in-one kleurenprinter. Moet u vaak scannen en kopiëren, oriënteer u dan op kleurenprinters met automatische documentinvoer. Hiermee hoeft u de pagina’s namelijk niet één voor één in de printer te leggen.

Extra functies?

De meeste kleurenlaserprinters zijn tegenwoordig wel voorzien van de mogelijkheid om draadloos te printen. Niet alleen vanaf desktop computers en laptops, maar ook vanaf tablets en smartphones. Dit kan middels WiFi en/of Bluetooth. Mogelijk heeft u ook behoefte aan andere extra functies, zoals bijvoorbeeld dubbelzijdig scannen en/of printen, of OCR-technologie; hiermee kunnen gescande documenten worden omgezet naar tekst, waardoor het document bewerkt kan worden. Dit is ideaal voor documenten die (nog) niet gedigitaliseerd zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Aanschafkosten en verbruikskosten?

Wanneer het gaat om een kleurenprinter voor zakelijk gebruik, is het belangrijk dat u de keuze voor een kleurenprinter niet alleen op de aanschafprijs baseert. U kunt het beste een Total Cost of Ownership (TCO) berekening maken. Bij een TCO berekening neemt u niet alleen de aanschafprijs van de printer mee, maar ook alle overige kosten die u maakt voor de aanschaf van toners, het gebruiken en het onderhouden van de kleurenprinter.

Over KYOCERA printerskleuren

KYOCERA is een Japans bedrijf, opgericht in 1959. KYOCERA Document Solutions is de bedrijfstak die zich gespecialiseerd in het leveren van hardware- en softwareproducten voor documentenbeheer. Deze tak heeft meerdere vestigingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De printers zijn gericht op de zakelijke markt, en staan garant voor betrouwbaarheid, kwaliteit en continuïteit. KYOCERA printers bieden u vele voordelen voor de beste kleuren. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

 • Geschikt voor elke locatie
  KYOCERA kleurenlaserprinters zijn zeer compact en werken zonder geluidsoverlast. Hierdoor kunnen ze op vrijwel elke plek worden neergezet.
 • Lage Total Cost of Ownership
  KYOCERA printers zijn zeer robuust en hebben een lange levensduur. De kleurenlaserprinters hebben zeer lage gebruikskosten, wat natuurlijk ook bijdraagt aan een lagere TCO.
 • Duurzaam en energiezuinig
  KYOCERA staat bekend om haar duurzame en energiezuinige printers. Er wordt ook volop geïnvesteerd in het ontwikkelen van milieuvriendelijke oplossingen zoals CO2-neutraal printen door de printers te combineren met zonnepanelen.
 • Veilig
  De kleurenprinters van KYOCERA zijn voorzien van verschillende beveiligingsfuncties, wat ideaal is wanneer er vertrouwelijke documenten afgedrukt moeten worden. Zo kunt u printen met PDF encryptie, een persoonlijke toegangscode of een pas.
 • Levendige beeldkwaliteit
  De geavanceerde kleur- en tonertechnologie van KYOCERA zorgt voor een levendige beeldkwaliteit en zeer scherpe afdrukken.
 • Mobiele printmogelijkheden
  KYOCERA biedt verschillende mobiele printmogelijkheden. Zo kunt u scans en beelden printen en versturen via WiFi, vanaf vrijwel alle denkbare mobiele apparaten. KYOCERA printers zijn compatibel met zowel iOS apparaten als Android apparaten.

Geef een reactie